Enthousiaste vrijwilligers

Groepsfoto Speel-o-Theek Hillegom

De speelotheek wordt volledig door enthousiaste vrijwilligers gerund.

Momenteel hebben we een gezellig team van 20 enthousiaste mensen maar we kunnen zeker nog wel extra hulp gebruiken. Lijkt het u leuk om een ochtend of middag te komen helpen? Misschien bij inname en uitlenen van speelgoed tijdens openingstijden. Maar er zijn ook diverse andere werkzaamheden zoals: de catalogi met al het speelgoed bijhouden, onderhouds- en reparatiewerkzaamheden, meehelpen bij evenementen als de buitenspeeldag, we vervelen ons eigenlijk nooit.

Stuurt u even een mail wanneer u interesse heeft, wat betreft de werktijden zijn we flexibel.

Voorstellen vrijwilligers

janine

Hallo allemaal. Mijn naam is Janine Singels , getrouwd met Ton en we hebben samen een dochter, Merel. Toen mijn dochter 2 jaar oud was ben ik lid en vrijwilliger geworden van de speelotheek. inmiddels zit Merel in 5 HAVO dus ik draai al heel wat jaren mee. Ik ben begonnen als vrijwilliger tijdens openingsuren. Daarbij ging ik ook helpen in de speelgoedgroep. Een aantal jaren geleden werd ik gevraagd om voorzitter te worden van de speelotheek. Die uitdaging heb ik met beide handen aangegrepen. Samen met mijn collega Erica de Klerk doe ik het werk ‘achter de schermen’. Wij zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt, bedenken nieuwe activiteiten, kopen speelgoed in …… wat eigenlijk niet ? Gelukkig worden we geholpen door een team van enthousiaste vrijwilligers. Een aantal van hen stelt zich aan u voor.

erica

Hallo allemaal. Ik ben Erica de Klerk. Ik werk nu 15 jaar als vrijwilligster bij Speel-o-Theek Hillegom. Ik ben getrouwd met Frank en heb 2 dochters van 18 en 15. Verder werk ik ook als vrijwilligster bij de kinderopvang in Bloemendaal en als baliemedewerkster bij het bezoekerscentrum de Kennemerduinen in Overveen. Ik ben begonnen mee te draaien tijdens de openingsuren van de speelotheek. Daarna ben ik bij de speelgoedgroep gekomen. De speelgoedgroep komt iedere week bij elkaar om al het speelgoed weer compleet en heel terug in de speelotheek te zetten. Ik zit sinds 4 jaar nu ook in het bestuur als secretaris. Ook al doe ik dit vrijwilligerswerk al 15 jaar het verveelt nog steeds niet. Het is nog steeds leuk om elke keer weer nieuwe activiteiten te bedenken en het geeft veel voldoening als je kinderen steeds weer blij met een berg speelgoed de deur uit ziet gaan.

jantien_jan

Ik ben Jantien Prins, woon en werk in Heemstede. Op donderdagochtend kunt u mij vinden in de speelotheek. Samen met mijn collega Jan maken we er een gezellige ochtend van. Kunt u geen keuze maken uit de 1500 stuks speelgoed die we in huis hebben ? Ik adviseer u graag. Tot ziens in de speelotheek !

Mijn naam is Jan Kamerbeek, sinds een paar jaar vrijwilliger bij de speelotheek. Behalve bij de speelotheek, doe ik ook vrijwilligerswerk bij de speeltuin Weerestein en ga als kok mee met het vakantie kamp van de Hill Billies. Werken voor en met kinderen is helemaal mijn ding. Als ik kinderen blij weg zie gaan met het speelgoed wat ze hebben uitgezocht, is mijn ochtend/middag weer goed.

hannekemeijer

Ik ben Hanneke Meijer. Door toedoen van mijn dochter (lid speelotheek) ben ik hier 5 jaar geleden vrijwilligerswerk gaan doen. Het is erg leuk en gezellig. Speelgoed innemen, tellen/controleren, uitgeven, leden adviseren, computerwerkzaamheden, etc. En niet te vergeten omgaan met collega’s.

tonny

Ik ben Tonny Aangeenbrug. Nadat ik stopte als begeleidster van de knutsel club, zocht ik weer vrijwilligerswerk wat met kinderen te maken had. Inmiddels werk ik alweer 5 jaar met veel plezier bij de speelotheek. Ik ben zelf ook lid van de speelotheek, zo hebben mijn kleinkinderen steeds weer iets anders om mee te spelen als ze bij oma komen !

muriel

Hallo allemaal. Ik ben Muriël Brouwer. Zo’n 14 jaar ben ik nu vrijwilliger bij de speelotheek. Ik draai als vrijwilliger tijdens openingen en op vrijdagochtend maak ik deel uit van de speelgoedgroep. Met de speelgoedgroep bekijken we kapot en incompleet speelgoed en proberen dit zo goed mogelijk op te lossen. Een aantal keer per jaar gaan we op pad om nieuw speelgoed te kopen zodat verouderd speelgoed vervangen kan worden en we het nieuwste van het nieuwste in huis hebben. Bij de speelotheek hebben we een heel leuk, gezellig team en dat vind ik erg belangrijk. Graag tot ziens allemaal! Groetjes, Muriël

emile

Halo allemaal, ik ben Emile Visser en moeder van Joep. Toen Joep 2 jaar werd ben ik lid geworden van de speelotheek en werd mij gevraagd of ik ook vrijwilligerswerk voor de speelotheek wilde doen. Nu mijn zoon 4 jaar oud is en naar de basisschool gaat, heb ik daar tijd voor. Ik zal me bezig gaan houden met het organiseren van activiteiten in de speelotheek zoals de peuterochtenden. Vriendjes van Joep die bij ons komen spelen hoor ik wel eens zeggen “wouw heb jij nu alweer nieuw speelgoed ??” Nee hoor, geleend van de speelotheek !

tiny

Hallo allemaal, mijn naam is Tiny. Mijn zus Tonny raadde mij aan om ook vrijwilligerswerk bij de speelotheek te gaan doen. Dat heb ik gedaan en heb er geen moment spijt van. Het is heel gezellig met mijn collega’s en geen dag is hetzelfde!